Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Voor OFW vormen 250 extra kamers geen concurrentie: „Genoeg studenten ingeschreven”

Voor OFW vormen 250 extra kamers geen concurrentie: „Genoeg studenten ingeschreven”
Nathalie Crone
Foto: eigen foto

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten biedt haar studentenkamers op de campus sinds deze week aan via een nieuwe website. Deze actie staat volgens Nathalie Crone, manager Wonen van OFW, helemaal los van de aangekondigde bouw van 250 kamers in opdracht van Aeres Hogeschool Dronten.

Via de nieuwe website krijgen studenten meer inzicht in vrijgekomen kamers. Ook voor OFW werkt het efficiënter. Als er een kamer beschikbaar komt, wordt die gedurende één week op de site geplaatst. Vervolgens wordt de kamer aangeboden aan de student die het langst staat ingeschreven. Daarbij wordt ook de afstand tot het ouderlijk huis meegewogen.

Hoeveel studentenkamers heeft OWF?
Nathalie Crone: „Uit m’n hoofd gezegd: we hebben op dit moment op de campus 356 kamers.”

Waarom deze nieuwe manier van aanbieden?
„Omdat studenten nu zelf een keuze hebben in welke woning ze willen wonen. Voorheen deelden wij dat in samen met Aeres. Nu kunnen ze dus zelf aangeven aan welke kamer ze de voorkeur geven. Dat vinden we een verbetering.”

Degene die ’t langst staat ingeschreven, komt als eerste aan de beurt. Is het niet zo dat eerstejaars zich allemaal ongeveer op hetzelfde moment inschrijven?
„Nee hoor, sommigen schrijven zich in november al in. Anderen wachten, bijvoorbeeld omdat ze twijfelen of ze slagen of niet.”

Is het toeval dat jullie vriendelijker worden voor de studenten, precies op het moment dat Aeres zelf ook actiever wordt op het gebied van studentenhuisvesting op de campus?
„Dat heeft er niets mee te maken. Het is niet zo dat we even snel een website in het leven hebben geroepen op het moment dat we bericht kregen over het initiatief van Aeres. Dit loopt natuurlijk al enige tijd, we zijn hier al maanden mee bezig. Aeres is hier ook van op de hoogte.”

Waren jullie geïnformeerd over de plannen van de Aeres Groep voor 250 nieuwe kamers?
„We zijn daarin meegenomen.”

En wat vinden jullie ervan?
„Prima. Aeres ziet mogelijkheden om meer studenten te huisvesten. Wij verwachten op dit moment ook geen problemen met het verhuren van onze woningen, dus we vinden het uitstekend. We denken dat studenten op deze manier prima geholpen worden.”

Is het niet raar dat Aeres en OFW elkaar op één vierkante kilometer gaan beconcurreren?
„Nee hoor, wij zien elkaar niet als elkaars concurrent. Wij zien het meer als aanvulling. Er staan genoeg studenten ingeschreven om ons aanbod te kunnen vullen. En hoe zich dat in de toekomst ontwikkelt…, dat moeten we gaan zien.”

Dossier studentenhuisvestingOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo