DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Visspeciaalzaak van Hessel Ras verhuist naar voormalig reisbureau aan overkant van de straat

Visspeciaalzaak van Hessel Ras verhuist naar voormalig reisbureau aan overkant van de straat
Hessel Ras met vaste medewerker Jannie bij zijn nieuwe pand.
Redactie: M.H.

DRONTEN - Visspeciaalzaak Ras gaat verhuizen. Op woensdag 8 januari opent de viswinkel de deuren aan De Kiel 2: het voormalige reisbureau naast de Wibra en tegenover bakker Prins. Tegelijkertijd wordt ook het assortiment uitgebreid met meer kant en klare vismaaltijden.

Hessel Ras heeft sinds het begin van deze eeuw een kiosk aan Het Ruim. „Het mooiste plekje van heel Dronten, ik ga er met pijn in m’n hart weg”, zegt hij.

Aan verbouwing toe

De ondernemer was echter aan een verbouwing toe. Investeren in het oude onderkomen leek niet verstandig gezien de onduidelijke toekomst van dit deel van het winkelcentrum, het achterstallige onderhoud en de relatief hoge huurprijs. Daarom ging hij op zoek naar een nieuwe locatie.

Hij vond een prachtig hoekpand, dat momenteel door de aannemer wordt ingericht als visspeciaalzaak. Het pand is niet alleen een stuk nieuwer, hij kan ook het aantal zitplaatsen verdubbelen.

Veel verszaken

Hessel Ras vindt dat hij in een mooi deel van het winkelcentrum komt met veel verszaken: „Ik ben blij met de komst van bakkerij Tietema en ik het zou fantastisch zijn als er nog meer verszaken bij komen in die hoek. Denk bijvoorbeeld aan een poelier, dat missen we in Dronten nog.”

Zelf voelt Ras zich na al die jaren helemaal thuis in Dronten. Andersom zijn de Drontenaren blij met Ras: „Als ze je eenmaal weten te vinden en ze weten dat je goede spullen verkoopt, dan blijven ze komen.”

Vooral zijn zoute haring is in trek: „En we onderscheiden ons ook met onze kibbeling, gemaakt van kabeljauw. Dat proeven de mensen en dat zie je bijna nergens meer.”

Aanvang: woensdag 8 januari 2020 09:00