DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)

Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)Vijftig reservisten zweren ‘trouw aan de Koning’ op Meerpaalplein in Dronten (6 foto’s)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Op het Meerpaalplein zijn zaterdagochtend vijftig militairen beëdigd, die recent zijn toegetreden tot het Korps Nationale Reserve. Ze beloofden of zweerden ‘trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan krijgstucht’.

De reservisten werden toegesproken door hun bataljon en door burgemeester Ineke Bakker. „Jullie staan middenin de maatschappij”, aldus de burgemeester, die het belang van de reservisten binnen de krijgsmacht en samenleving onderstreepte.

De ceremonie werd omlijst met militaire muziek, verzorgd door de Fanfare van het Korps Nationale Reserve.