DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vijftien Flevo-Scouts werken in het Wisentbos aan het wisent-educatiepad

Vijftien Flevo-Scouts werken in het Wisentbos aan het wisent-educatiepad
Redactie: M.H.

DRONTEN - De jongste Flevo-Scouts hebben zaterdag in het kader van de natuurwerkdag vuil geruimd langs het nieuwe wisent-educatiepad. De vijftien welpen van de scoutingvereniging hebben behoorlijk wat werk verricht in het bos.

Na een korte instructie gingen de Flevo-Scouts met vuilniszak en prikker aan de slag. Zelfs de lastigste plekjes langs het pad en in de sloot wisten ze te bereiken.

Aan het einde van de wandeling hadden ze flink wat vuil verzameld. Tijdens de route hebben de welpen ook opdrachten gemaakt die te maken hadden met de wisent.

Educatieroute

Het Wisent-educatiepad is dit voorjaar geopend. Langs het pad staan diverse borden met informatie over de leefwijze van de wisent. De educatieroute is 1,7 kilometer lang en speciaal gericht op ouders met jonge kinderen. Het start- en eindpunt is bij de dorpsboerderij langs de Wisentweg.

Bij de kinderen maken vooral de botten van de steppe-wisent indruk. Aan het begin van de route, nabij de ingang van de zorgboerderij van Triade, staat een vitrine waarin deze botresten zijn te zien.

Duizenden jaren geleden

„De vondsten in de bodem van Flevoland geven aan dat deze dieren hier duizenden jaren geleden
hebben geleefd”, legt Marlies Zwanenburg van stichting Participatie Het Wisentbos uit, „Dit oerrund is de voorouder van de huidige Europese wisent. Op enkele plekken in ons land (waaronder het Natuurpark Lelystad) is deze kwetsbare soort nog in het echt te zien.”

De stichting wil het educatiepad de komende jaren verder ontwikkelen. Hierbij wordt gedacht aan het plaatsen van een kunstwerk, het maken van een digitale routebegeleider en een kunstboom: „Inwoners die mee willen werken aan dit proces kunnen contact opnemen.”