DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vier nieuwe patiënten in St Jansdal-ziekenhuis besmet met coronavirus

Vier nieuwe patiënten in St Jansdal-ziekenhuis besmet met coronavirus
Relinde Weil
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

HARDERWIJK - In de Harderwijkse vestiging van ziekenhuis St Jansdal zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het nieuwe coronavirus. Twee zijn er opgenomen en de anderen zijn na beoordeling weer naar huis gegaan. De vraag of er patiënten uit de gemeente Dronten bij zijn, is door het ziekenhuis nog niet beantwoord.

,,De betreffende patiënten worden conform protocol verpleegd in isolatie. Andere patiënten die in contact zijn geweest met deze patiënten worden geïsoleerd verpleegd en nauwkeurig gecontroleerd op ziekteverschijnselen”, schrijft St Jansdal in een persbericht.

Zorg gaat door

,,Door gebruik van persoonlijke beschermingsmaatregelen en goede handhygiëne kan de zorg veilig gegeven worden. Verpleging en artsen van St Jansdal zijn gewend om patiënten te verzorgen in isolatie, waarbij de zorg aan anderen gewoon doorgaat.”

,,De besmettingen hebben vooralsnog geen gevolgen voor de patiëntenzorg in St Jansdal.” Alle geplande operaties en (polikliniek)bezoeken gaan gewoon door.

Voorzorgsmaatregelen

Wel heeft het ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen genomen. Zij vraagt patiënten en bezoekers niet te komen bij luchtwegklachten (hoesten, benauwdheid en/of koorts vanaf 38 graden).

Ook biedt het St Jansdal patiënten de mogelijkheid om een telefonisch consult aan te vragen in plaats van een reguliere afspraak. Medewerkers schudden tijdelijk geen handen meer en patiënten mogen maar twee bezoekers per dag ontvangen. De voorlichtingsbijeenkomsten tot begin april zijn geannuleerd.

Beschermen

Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: ,,Wij begrijpen dat de genomen maatregelen voor iedereen vervelend zijn. Bezoekers, medewerkers en patiënten gaan nu de gevolgen merken van het coronavirus in ons ziekenhuis. We doen dit om onze kwetsbare patiënten en medewerkers te beschermen. We willen hiermee de kans op het overbrengen van het virus verkleinen.”

Voor vragen en antwoorden verwijst St Jansdal naar de website van het RIVM en het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351.

Coronavirus