Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Wateroverlast langs Passage Dronten: „Kan een keer gebeuren”


DRONTEN - Er ligt veel water onderaan het talud van de Passage Dronten. Op de meeste plaatsen heeft niemand daar last van, maar op het fietspad tussen de Colijnweg en De Noord wel. Daarom gaat de aannemer daar aan het werk om het overtollige water af te voeren.

Volgens een woordvoerder van de provincie Flevoland is er niets mis met de afwatering bij de vorige week geopende Passage Dronten, de weg evenwijdig aan de Dronterringweg: „Het heeft te maken met de extreme weersomstandigheden van de afgelopen week: drie dagen lang sneeuw dat is blijven liggen. En op het moment dat die sneeuw begon te smelten, kregen we er 30 millimeter regen overheen.”

Lange termijn

De provincie heeft zelf ook geconstateerd dat dit op het fietspad tot overlast leidt: „En daarom grijpt de aannemer op korte termijn in. Voor de lange termijn hoeven we ons geen zorgen te maken. Bij gewone regenval is er niets aan de hand; alleen bij extreme regenval kan het een keer gebeuren.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo