DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Tulpenroute hoopt op duizenden bezoekers: „Pluk mensen van de straat!”

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Bij bed and breakfast De Kandelaar aan de Hoekwantweg heeft wethouder Irene Korting vanmorgen samen met haar collega’s Ed Rentenaar (Lelystad) en Egge Jan de Jonge (Zeewolde) de opening verricht van de Tulpenroute Flevoland. De organiserende stichting verwacht vooral in het Paasweekeinde en rond Koningsdag veel belangstelling. Daarna zijn de meeste tulpen waarschijnlijk verdwenen.

Wethouder Korting herinnerde eraan dat de Tulpenroute in Dronten is begonnen en is uitgegroeid tot een groot evenement. „We zijn - en dat moeten we ons goed realiseren - de grootste tulpenprovincie van Nederland”, aldus de wethouder, „Pluk mensen van de straat, haal ze naar Flevoland toe, want wij hebben hier de meest kleurrijke velden!”

Herman Vermeer en Mariska van Diepenbeek

De Tulpenroute is georganiseerd door vrijwilligers onder leiding van een stichtingsbestuur. Bij de lustrumeditie werden de twee bestuursleden van het eerste uur (Herman Vermeer en Mariska van Diepenbeek-van Kempen) in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door hun medebestuursleden Coby Dekker-van den Berg, Marianne van den Bergh en Lizzy de Leeuw.

Tulpenroute Flevoland