DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Sylvie en Albert ondersteunen de buurvrouw bij àlles: „Wat wil je nog meer?”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Sylvie Steijaert en haar echtgenoot Albert Doorten zijn uitgeroepen tot de beste buren van de gemeente Dronten. Ze danken die uitverkiezing aan alles wat ze voor buurvrouw Adri Nagtegaal doen, die als gevolg van een hersenbloeding afhankelijk van anderen is geworden.

De verkiezing ‘beste buur’ werd voor de tweede keer georganiseerd door Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, Oost Flevoland Woondiensten en de gemeente Dronten. Tien genomineerden kregen vanavond een presentje uit handen van Wendy Rademakers (MDF) en Truus Sweringa (OFW). De hoofdprijs werd uitgereikt door wethouder Peter van Bergen.

Hersenbloeding

De heer en mevrouw Nagtegaal verhuisden indertijd van Nieuwegein naar Dronten om hier van de rust, de ruimte en de natuur te kunnen genieten. Daar kwam echter niets van terecht, want ze woonden nog maar een week in Dronten toen Adri Nagtegaal een hersenbloeding kreeg. Twee jaar later overleed haar echtgenoot.

Sinds ze in Dronten woont, zijn Sylvie Steijaert en Albert Doorten haar steun en toeverlaat. Zonder die buren had ze al lang niet meer op zichzelf kunnen wonen. „Ik mag altijd bellen, dag en nacht”, glundert Adri, „Sylvie en Albert ondersteunen me bij àlles. Wat wil je nog meer?”

Video met alle genomineerden