DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Molens bij Biddinghuizen en Ketelhaven komen er: „Eigenbelang speelt niet mee”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Waarom kan Windplan Groen soepel inspelen op de problemen rond Lelystad Airport, tegenwerkende boeren en stikstof? En waarom niet op bezwaren van inwoners van Biddinghuizen en Ketelhaven? Het betreft hier ‘slechts’ zes windmolens. Wethouder Roelof Siepel neemt uitgebreid de tijd om deze en andere vragen te beantwoorden.

Toen er een probleem was met Lelystad Airport, kon Windkoepel Groen zomaar 20 windmolens schrappen. Toen er enkele boeren dwars lagen, trok de windkoepel snel de portemonnee om zwijggeld te betalen. Toen er een stikstofprobleem was, werden er twee bedrijven opgekocht en eendenhouderijen gestart. Waarom kan er dan niet tegemoet worden gekomen aan bezwaren van inwoners van Biddinghuizen en Ketelhaven?

Het is geen plicht

Volgens de ChristenUnie-wethouder heeft Windkoepel Groen het recht om de vijf windmolens vlakbij Biddinghuizen en de ene molen vlakbij Ketelhaven te bouwen. „Het is geen plicht”, voegt hij er meteen aan toe, „Maar de gemeente Dronten kan ze dat recht niet ontnemen, nog los van de vraag of we dat überhaupt zouden willen.”

De gemeente Dronten gaat straks geld verdienen aan Windplan Groen via leges en WOZ. Roelof Siepel benadrukt dat dit los staat van het besluit om vlakbij de beide dorpen te gaan bouwen: „Het eigenbelang van de gemeente speelt absoluut niet mee.”

Inloopavonden

  • Biddinghuizen, Koetshuis: maandag 13 januari, 19:00 uur.
  • Ketelhaven, Lands End: woensdag 15 januari, 19:00 uur.

Windplan Groen

DeDrontenaar.nl