DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Het schiet mooi op met de nieuwe loopbrug voor Defqon.1 en Lowlands

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De Spijkweg is de afgelopen twee weken ter hoogte van Walibi overdag afgesloten geweest voor de bouw van een nieuwe loopbrug. Deze brug komt in de plaats van de door bezoekers van Defqon.1 en Lowlands verfoeide ‘brug des doods’.

Bepakt en bezakt moesten de campinggasten van de grote festivals in het verleden altijd een militaire noodbrug trotseren. In plaats daarvan wordt nu een keurige vaste brug gebouwd. ,,De nieuwe extra brede brug wordt een licht glooiende voetgangerspassage zonder trap, waardoor er een betere doorstroming ontstaat", aldus Walibi.

Particulier initiatief

Dit is een particulier initiatief van Walibi Holland, dat wordt uitgevoerd zonder subsidie van de provincie Flevoland of de gemeente Dronten. Over de kosten van de brug doet het attractiepark geen uitspraken.

De planning was om de weg weer te openen vóór de opening van het seizoen van attractiepark Walibi Holland. De planning was tevens om de brug klaar te hebben vóór het nieuwe festivalseizoen. Door het coronavirus is de opening van Walibi Holland echter uitgesteld. Voor wat betreft de festivals is Opwekking inmiddels afgelast. Dat geldt nog niet voor Defqon.1 en Lowlands, maar doorgaan van deze beide evenementen is onzeker.

Lowlands en Defqon.1