DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Hard oordeel over huisvesting ‘Polen’ op campus Dronten: „Niet menswaardig”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Een PvdA-delegatie bracht vanmiddag een werkbezoek aan de huisvestingslocatie voor 270 arbeidsmigranten op de campus in Dronten. „Ik durf bijna te stellen dat wat ik hier aantrof niet menswaardig vind”, was het harde oordeel van PvdA-gemeenteraadslid Suzanne Stoop, „Het is een lucratieve business geworden. Als je mensen en handel samenvoegt, krijg je hele nare dingen. We moeten er echt op toezien dat dit niet oké is.”

Behalve Suzanne Stoop werd de campus bezocht door PvdA-europarlementariër Agnes Jongerius. Zij werden op het complex van AMH Flevoland BV rondgeleid door FNV-bestuurder Bart Plaatjes.

Agnes Jongerius

kan je nagaan, hoe de gemeente Dronten omgaat met de huisvesting van zijn arbeids migranten. Het gaat niet aan,om te zeggen daar gaan wij niet over, de verantwoordelijkheid ligt bij de uitzend bureau's De grootste werkgever in Dronten,Plukon op bedrijven terrein Poort, heeft de meeste migranten nodig. Spreek deze bedrijven er op aan, de gemeente haalt ook goede sier met deze bedrijven.
truus melisand | zaterdag 27 juni 2020 17:02