DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Gemeente Dronten krijgt voor ’t eerst een Bevrijdingfeest in alle drie de dorpen

Redactie: M.H.

DRONTEN - Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding komt er het komend jaar voor ’t eerst een Bevrijdingsfeest in alle drie de dorpen van de gemeente Dronten. Het is één van de nieuwe evenementen op de agenda van STADronten. Andere primeurs zijn een DJ-contest en een ‘Tour de Terras’.

Stichting Activiteiten Dronten presenteerde vorige week haar evenementenprogramma voor 2020 aan alle partners en sponsors. In totaal zijn er tien activiteiten. Daaronder traditionele evenementen als Koningsdag het Havenpleinfestival, het Beach Event, de singer-songwriterwedstrijd, de Sinterklaasintocht en de lichtjestour.

Bevrijdingsfeest

Nieuw is dus het Bevrijdingsfeest, dat door STADronten wordt georganiseerd samen met de collega’s in Biddinghuizen (De IJsvogel) en Swifterbant (De Klokbeker). Die samenwerking borduurt voort op het succes van de Lichtjestour in december, die sinds twee jaar ook in alle drie de dorpen wordt gehouden.

DJ-contest

Nieuw is de DJ-wedstrijd op het Meerpaalplein op 29 augustus. Dit wordt georganiseerd op initiatief van de jonge ondernemer Dave van Velthoven. De Tour de Terras in september wordt gekoppeld aan het jaarlijkse Clowntjesfeest. „Iets met muziek, samen met de horeca”, aldus Hilde Boers van STADronten.