DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Froukje Kroeze filmt een bever in de Lage Vaart middenin Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - In dezelfde buurt waar de dag eerder een vos werd gesignaleerd, maakte Froukje Kroeze gisteren dit filmpje: „Een groots zwemmend dier. Wij dachten gelijk aan een bever. Maar zeker weten doen we het niet.”

Dezelfde dag maakte een andere buurtbewoner, Maarten Vrolijk, enkele foto’s van knaagwerk aan bomen. En dus lijkt het erop dat één en twee is.

Het filmpje van Froukje Kroeze werd gemaakt langs de Lage Vaart aan de Arendschelling in Dronten-west. De foto’s van Maarten Vrolijk zijn geschoten aan de noordzijde van dezelfde vaart, tussen de Aeres Hogeschool en het MEC-museum.

Boswachter

De bever is een beschermd zoogdier. Boswachter Amy Zeeman constateert dat de bever in steeds grotere aantallen in Flevoland voorkomt: „Dus dat je in Flevoland een keer een bever tegenkomt, is niet zo gek meer."

„Hij wordt vaak gespot in schemering omdat het dan nog rustig is. Overdag zie je zijn knaagsporen langs de waterkant. Hij is gek op wilgen", aldus de boswachter, die gisteren nog een filmpje van een bever in Almere Stad publiceerde.