DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Een zaterdag boordevol activiteiten tijdens de Meerpaaldagen

Redactie: M.H.

DRONTEN - Er was vandaag van alles te doen op het Meerpaalplein, in De Meerpaal en in het winkelcentrum Suydersee. De zaterdag van de Meerpaaldagen stond weer boordevol activiteiten. DeDrontenaar.nl keek rond en maakte bijgaande impressie.

Persbericht Meerpaaldagen:

De ochtend begon druilerig, maar gelukkig kwam het zonnetje er rond het middaguur weer bij. Dit nodigde uit tot een gezellige drukte tijdens het JMC straatfestival en de braderie. Ook deze laatste dag van de Meerpaaldagen 2017 waren er weer volle terrassen en tal van nieuwe activiteiten die druk bezocht werden.

Oldtimer bromfietstour

Vanmorgen om 10.30 uur vertrok een stoet met oldtimer bromfietsen vanaf het Meerpaalplein. Een ronkende massa die veel bekijks trok ondanks de regen. Na een Tour van circa 60 kilometer was de rij 'oudjes' later vanmiddag nog te bewonderen voor diegenen die de optocht gemist hadden.

Racingroom experience groot succes

Nieuw dit jaar was de racingroom experience. Een enorm succes! Jong en oud stonden in de rij om het alleen of tegen elkaar op te nemen in de racesimulators van Huijbrechts Automatisering. Een ultieme race-ervaring in de snelste auto's op de vetste circuits.

Het eerste Youngsters feest

Voor het eerst dit jaar organiseerde De Meerpaaldagen een feest voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar. De eerste nieuwsgierigen waren al vroeg aanwezig om DJ Niky Hendrix's, de winnaar van de DJ Contest, te zien en horen. Niky beet het spits af en draaide ruim anderhalf uur.

Hierna volgden optredens van onder anderen DJ Kai, Pieter Gabriel, Laura Fischer, Pest One en GIO. Danseressen van DD Dance Studio zorgden voor het aanvullende entertainment.

Stoomwals

De oude voertuigen van het M.E.C deden het ook goed. Er stond een oude stoomwals en een oldtimer waar enorm veel belangstelling voor was. Vrijwilligers vertelden enthousiast over deze voertuigen.

Stratenfestival

De acts tijdens het JMC Stratenfestival hebben ook dit jaar de bezoekers in winkelcentrum Suydersee verrast. 'De Jackpot' mocht als winnaar ' Het Gouden Meerpaaltje' in ontvangst nemen.

Meerpaaldagen