Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Een rustige wandeling op de zondagmiddag over de N307 Passage Dronten


DRONTEN - Het is momenteel nog rustig op de N307 Passage Dronten, de nieuwe weg evenwijdig aan de Dronterringweg bij Dronten. Zó rustig dat verschillende Drontenaren zich laten verleiden tot een (illegaal?) wandel- of fietstochtje op de zondagmiddag. DeDrontenaar.nl voegde zich bij hen, met de videocamera in de hand.

Met de rust op de provinciale autoweg is het binnenkort gedaan, want de weg wordt dit kalenderjaar in gebruik genomen.

De N307 Passage Dronten wordt onderdeel van de N23, de verbinding tussen Zwolle en Alkmaar. Doel van de weg is een betere bereikbaarheid van Dronten, een snellere doorstroming voor het doorgaande verkeer en een verbeterde verkeersveiligheid op de Dronterringweg.

Nieuwe brug en viaducten

Er zijn voor de nieuwe Passage Dronten viaducten aangelegd bij de Colijnweg en de Rendierweg. Over de Lage Vaart is een nieuwe brug gebouwd.

De Passage Dronten wordt een enkelbaans autoweg met één baan per rijrichting. De weg is dus verboden gebied voor fietsers en landbouwverkeer en er geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Behalve vlakbij de verruimde rontondes bij de Hanzeweg en Overijsselseweg mag er op de nieuwe weg niet worden ingehaald.

Tussen de Passage Dronten en de Dronterringweg ligt een dijkje van ongeveer één meter hoogte. Hierdoor heeft het verkeer op de ene weg geen last van het verkeer op de andere weg. Ze kunnen elkaar bijvoorbeeld niet verblinden.

De bestaande Dronterringweg

Het lokale verkeer blijft straks gebruik maken van de bestaande Dronterringweg. Daar geldt ook in de toekomst een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Dronten blijft vanaf die Dronterringweg bereikbaar via de rotondes De Noord en de Rivierendreef. En het buitengebied is vanaf de oude weg bereikbaar via de afslagen Colijnweg en Rendierweg.

Dertien miljoen euro

N307 Passage Dronten is een samenwerkingsverband van de provincie Flevoland en de gemeente Dronten. De weg kost ruim 13 miljoen euro.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo