DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | De aannemer legt voor twee jaar een tijdelijke asfaltweg langs de Drontermeerdijk

Redactie: M.H.

DRONTEN - Er wordt voor een periode van twee jaar een volledig nieuwe weg van 3 kilometer aangelegd, evenwijdig aan de Drontermeerdijk (N306). „Een nette asfaltweg, die voldoet aan alle normen die we in Nederland aan een dergelijke weg stellen”, zegt projectleider Oskar de Kuijer van waterschap Zuiderzeeland, „Dus echt een mooie weg.”

De tijdelijke weg is nodig omdat de Drontermeerdijk tussen de huidige Roggebotsluis en de nieuwe Reevesluis 2,70 meter hoger moet worden gemaakt. Die werkzaamheden beginnen na de jaarwisseling en duren tot uiterlijk het voorjaar van 2022.

Ophogen Drontermeerdijk

Aanvankelijk 2 jaar

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de weg tussen Elburg en Kampen gedurende die hele periode zou worden afgesloten voor het verkeer. Later werd dat teruggebracht naar 200 dagen en in de huidige plannen gaat het nog over slechts 50 dagen.

Het plan van aannemer Boskalis om een tijdelijke weg aan te leggen is met name goed voor restaurant At Sea, maar ook voor de weggebruikers. De Kuijer zegt dat er voor hen slechts minimaal tijdverlies is, omdat er op dit traject slechts 50 kilometer per uur mag worden gereden in plaats van de huidige 80 kilometer.

Allleen ter hoogte van de tunnel van de Hanzelijn is wat minder ruimte beschikbaar. Daar geldt straks een maximum snelheid van 30 km/uur.