Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Bouw nieuwe brug bij Roggebot begint later, maar het moet nog steeds in 2022 klaar zijn


DRONTEN - Het begin van de werkzaamheden aan de verkeerssituatie rond de huidige Roggebotsluis is uitgesteld van 2020 naar 2021. Maar het is nog steeds de bedoeling dat de vernieuwde Hanzeweg (N307) en de nieuwe brug in 2022 klaar zijn. Dat bleek gisteren bij een informatieavond in de Open Hof in Dronten.

De bouw van de nieuwe brug en het weghalen van de rotonde en de sluis maken onderdeel uit van de projecten van het IJsseldelta Programma. Omgevingsmanager Froukje Oostra vertelt dat er inhoudelijk weinig veranderd is sinds de laatste presentatie van de plannen. Het betekent dat er nog steeds geen dubbelbaans weg komt en geen aquaduct.

Oostra verwacht dat de doorstroming van het verkeer tussen Kampen en Dronten straks een stuk sneller zal gaan. De overlast voor het wegverkeer tijdens de bouwwerkzaamheden valt volgens haar mee: „Want het is natuurlijk een belangrijke verbinding en die willen we zo veel mogelijk open houden.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo