DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Bewoners De Landmaten voelen zich overvallen door plan Polenhuisvesting

Redactie: M.H.

DRONTEN - Terwijl de gemeente de participatie hoog in het vaandel heeft, moesten de bewoners van wijk De Landmaten deze week via DeDrontenaar.nl vernemen dat er aan de overkant van de Dronterweg een huisvesting voor arbeidsmigranten komt. Met name bewoners van de straat De Lopensaet laten het er niet bij zitten.

Het plan is om circa 300 ‘Polen’ te huisvesten op het voormalige perceel van tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg. Daar wil de projectontwikkelaar vier gebouwen van drie verdiepingen realiseren.

Kan toch niet waar zijn

Sietske van Veldhuizen en Ed Jacquet voelen zich in ieder geval al gesteund door D66. „Dat kan toch niet waar zijn”, riep raadslid Rob van der Schans vorige week toen het ging om arbeidsmigranten op zichtlocaties aan de rand van Dronten. Behalve voor het zicht vrezen Van Veldhuizen en Jacquet de verkeersstromen en (geluids-)overlast. Het tweetal begrijpt dat er ‘iets’ gebouwd gaat worden op het perceel. Maar hun voorkeur gaat uit naar het meer landelijke plan van Zorgerf Dronten.

De ‘actievoerders’ informeren de komende tijd hun eigen buurt. Daarna zoeken ze contact met de gemeente en de politiek. „Er werd gezegd dat er geen geluid kwam van de buurt. Ja… wij wisten het niet, dus dat gaat dan heel moeilijk. Maar dat geluid komt er nu zeker”, kondigt Ed Jacquet aan.

Locatie Rietweg

Locatie GroenRijk

  • Paars: De Lopensaet
  • Rood: de 50 meter zone vanaf de Dronterweg
  • Groen: perceel GroenRijk
  • Blauw: de 80 meter zone vanaf de hoogspanningslijnen
  • Het kaartje geeft een indicatie van de situatie

Geen arbeidsmigranten daar!! Dat is geen mooie binnenkomst als je dronten in rijd Ik ben het helemaal met de bewoners eens die daar wonen.
Nicole | zondag 5 juli 2020 10:01
Wie heeft het bedacht om dit arbeidsmigranten te noemen? Er is geen enkele sprake van migratie, want ze gaan allemaal weer weg. Laat de boeren ze op hun eigen terrein huisvesten, ze hebben immers genoeg ruimte. Nu is er weer een projectontwikkelaar die deze mensen wil uitbuiten met hoge huur en slechte omstandigheden. Wat een geweldig ontvangst zal dit zijn voor al die 60.000 nieuwe inwoners die gaan komen. Die zullen denken, met gierende banden wegwezen hier. We zijn hard op weg hier om een Almere of Lelystad 2.0 te worden.
voetbalfan | zondag 5 juli 2020 14:48
We hebben inmiddels een Facebook pagina geopend. https://www.facebook.com/Plan-Rietweg-Dronten-104548034662020 om een zo groot mogelijke bekendheid te krijgen. Help ons mee om dit plan van tafel te krijgen.
Ed de Sevren Jacquet | zondag 5 juli 2020 18:19
Die Polen kunnen zich toch inschrijven voor een huurwoning. Gewoon netjes in de rij aansluiten zoals wij ook moeten. Maakt de integratie ook een stuk makkelijker. Of willen ze dat niet? Goedkoop in barakken zitten voor die paar maanden per jaar dat ze hier komen meeprofiteren van de Nederlandse vleespotten. Met een half jaar werken tegen Nederlandse lonen kunnen ze in daar de rest van het jaar leven als een sjeik.
Abigere | zaterdag 11 juli 2020 21:17