DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Verplaatsen van studenten uit Dronten-noord blijkt toch lastiger dan de gemeente hoopte

Verplaatsen van studenten uit Dronten-noord blijkt toch lastiger dan de gemeente hoopte
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W schreven in maart dat studenten uit Dronten-noord ‘op korte termijn’ moesten verhuizen naar een tijdelijke huisvestingsaccommodatie. Negen maanden later is er nog niets veranderd in deze wijk. Het gemeentebestuur is tot de conclusie gekomen dat verplaatsing van studenten toch lastiger is dan werd vermoed. Volgens wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) worden de plannen nu in het eerste kwartaal van 2020 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Er zijn momenteel veel studentenwoningen vlakbij elkaar in De Morinel, Oeverloper en Grutto. Bewoners van die wijk klagen al jaren over overlast. Wethouder Van Bergen kondigde ruim een jaar geleden aan te willen meebetalen aan het verplaatsen van deze studentenwoningen. De gemeente was daarover in overleg met de huiseigenaren.

Nog niets gebeurd

In maart zei de wethouder nog dat zijn nieuwe beleid voor studentenhuisvesting ‘rond de zomervakantie’ in de gemeenteraad zou worden behandeld. Inmiddels is het bijna winter en is er nog niets gebeurd. „Het heeft wat meer tijd gekost dan gepland”, biecht Peter van Bergen op.

Het probleem is volgens Van Bergen dat de studentenwoningen in Dronten-noord een vergunning hebben: „Die zitten daar dus volledig legaal. Dat betekent dat het vooral een zaak is van veel overleggen. We kunnen niet eigenhandig vergunningen intrekken of wat dan ook. Maar we zijn in goed overleg.”

Eerste aanzet

De wethouder wil de buurt een ‘helder perspectief’ op een oplossing bieden. Over zijn plannen die hij begin volgend jaar wil presenteren zegt hij: „Hopelijk bevatten die in ieder geval een eerste aanzet voor een oplossing.”

In afwachting van het nieuwe beleid heeft het gemeentebestuur eerder dit jaar besloten dat er voorlopig geen nieuwe woningen voor studenten en arbeidsmigranten bij komen. Alle aanvragen voor nieuwe studentenwoningen gaan sindsdien de ijskast in.

Studentenhuisvesting