DeDrontenaar.nl

Woensdag, 27 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Verkoop pioenrozen levert 6.420 euro op voor Hospice Dronten

Verkoop pioenrozen levert 6.420 euro op voor Hospice Dronten
De overhandiging van de cheque
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Soroptimist Club Flevoland heeft deze zomer een succesvolle pioenrozen actie gehouden. Via hun eigen netwerk en via directe verkoop in het winkelcentrum Suydersee in Dronten werden bossen met verse Flevolandse pioenrozen verkocht. De opbrengst van 6.420 euro is overgemaakt naar de stichting Vrienden van het Hospice Dronten.

Afgelopen week is het bedrag symbolisch overhandigd door Yke Heuseveldt en Coby Rietveld van de Soroptimist Club aan voorzitter Koos in ’t Hout van de stichting.

Jaarlijks veel geld nodig

,,Hospice Dronten heeft in haar pas tweejarige bestaan aangetoond dat ze iets waardevols heeft toegevoegd aan onze samenleving. De meer dan 100 vrijwilligers doen bijzonder goed werk. Maar om de exploitatie van het hospice ook op termijn zeker te stellen, is jaarlijks veel geld nodig'', meldde de stichting bij die gelegenheid.

,,Acties zoals die van de Soroptimist Cub Flevoland zijn heel belangrijk voor het Hospice. We zijn daar niet alleen heel erg blij mee, we kunnen voorlopig ook niet zonder. Daarom bedanken wij iedereen die de boeketten pioenrozen heeft verkocht en gekocht waardoor deze actie zo succesvol is verlopen.’’