Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Verkeersmaatregelen rond Lowlands werpen vruchten af: „Geen enkele klacht”


BIDDINGHUIZEN - „We hebben geen enkele klacht ontvangen over het verkeer”, zegt burgemeester Aat de Jonge over de drukte rond Lowlands, „De Lowlandsganger snapt dat je wel eens even twintig minuten in de file moet staan. Maar we moeten wel blijven studeren op dit thema en blijven zoeken naar een nog betere doorstroming.”

De burgemeesters van Elburg en Dronten riepen vorig jaar een stuurgroep in het leven. Daarin zochten overheden en ondernemers het afgelopen jaar naar oplossingen voor de fileproblemen rond festivals als Defqon, Lowlands en Opwekking. Volgens Aat de Jonge heeft dit overleg zijn eerste vruchten afgeworpen.

Zo is er een extra uitrit gerealiseerd tegenover de inrit van Walibi. Ook is er een proef genomen met uitstroom via de Bremerbergdijk en is er een aparte route gekomen voor (pendel-)bussen. „Dat heeft heel erg geholpen”, zegt Aat de Jonge over deze drie maatregelen.

Calamiteitenroute

Eén aangekondigde maatregel is nog niet gerealiseerd, namelijk de nieuwe calamiteitenroute. Wel heeft de gemeenteraad inmiddels het licht op groen gezet voor deze route achter het Walibi-evenemententerrein. Deze weg kost 340.000 euro en de gemeente gaat de organisaties van evenementen een bijdrage vragen.

Aat de Jonge kondigt aan dat de stuurgroep zich na de zomer buigt over eventuele technische maatregelen. Ook de rotonde Bremerbergeweg, bij het Bremerbaai-strand, wordt dan onder de loep genomen. Deze rotonde bleek voor opstoppingen te zorgen.

Donderdagochtend

Opvallend was dit jaar de donderdagochtend. In het verleden gingen de Lowlands-campings ’s middags om twee uur open. In een poging de aankomst te spreiden is dat nu om negen uur, maar juist ’s ochtends vroeg stonden de bezoekers al in de file.

„Zó leuk vinden ze Lowlands, ik kan er niets anders van maken”, lacht de burgemeester.

VideoOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo