DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Verhuizing Rabobank staat helemaal los van tijdelijke huisvesting gemeente Dronten

Verhuizing Rabobank staat helemaal los van tijdelijke huisvesting gemeente Dronten
Rabobank Meerpaalplein
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Rabobank Flevoland had bij de bekendmaking van de verhuizing in Dronten ’t liefst meteen het nieuwe adres gepubliceerd. Daarover is de bank echter nog in onderhandeling. Het nieuws is alvast naar buiten gebracht, zodat de gemeente Dronten op haar beurt kon publiceren dat de gemeentelijke baliefuncties deze zomer verhuizen naar het Rabobankgebouw.

De verhuizing van de Rabobank in Dronten staat volgens directievoorzitter Stefan Lohuis helemaal los van de plannen van de gemeente. Rabobank en gemeente hebben alleen het moment van bekendmaking onderling afgestemd.

De Rabobank is huurder van het pand aan De Rede en de vroegtijdige bekendmaking was een wens van de eigenaar: „Het gaf de gemeente de gelegenheid om te kennen te geven dat zij het pand als tijdelijke huisvesting willen betrekken.”

Pinbox

Bij Rabobank Flevoland leefde al veel langer het plan om het te grote kantoor aan De Rede te verlaten. Het wachten was steeds op duidelijkheid over de nieuwe pinbox in Dronten. Die pinbox wordt eind april geïnstalleerd op de parkeerplaats bij De Bolder. Klanten van de Rabo en van andere banken kunnen daar straks pinnen en contant geld storten.

Nu er duidelijk is over de pinbox, hoeft de Rabobank voor haar nieuwe onderkomen in winkelcentrum Suydersee niet uit te kijken naar een zwaarbeveiligd pand met kluizen en dergelijke. De bank kan volstaan met een eenvoudig winkelpand.

Meerdere opties

De zoektocht naar de geschikte winkel is nog in volle gang. Stefan Lohuis:„We willen ons nieuwe onderkomen in de zomer betrekken, maar we zijn nog op zoek naar de juiste locatie. Er zijn meerdere opties en die gesprekken lopen nog.”