Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Verhoogde brug bij Roggebotsluis wordt drie jaar eerder aangelegd

Verhoogde brug bij Roggebotsluis wordt drie jaar eerder aangelegd
Minister Melanie Schultz van Haegen (rechts) ondertekent de overeenkomst.
Foto: gemeente Dronten

DRONTEN - De verhoogde brug bij Roggebotsluis wordt versneld aangelegd. Vanmorgen hebben het Rijk, de provincies Overijssel en Flevoland en waterschap Zuiderzeeland hiervoor een overeenkomst ondertekend. De brug wordt niet in 2025 maar in 2022 gerealiseerd.

Omdat de sluis wordt verwijderd, komt op deze plek een zeven meter hoge brug over de Hanzeweg. ,,Deze brug hoeft minder vaak open, waardoor de doorstroming van het autoverkeer tussen Overijssel en Flevoland verbetert’’, aldus de gemeente Dronten.

Goed nieuws voor Dronten

Wethouder Nico Verlaan is hier blij mee: ,,Voor Dronten is dit erg goed nieuws.’’ Hij constateert dat de huidige brug voor nogal wat files zorgt: ,,Onze inwoners en ondernemers hebben direct profijt van deze versnelling.’’

Behalve aan de brug wordt er ook gewerkt aan de aanleg van het Reevediep, een hoogwatergeul tussen de IJssel en het Drontermeer. In de volgende fase wordt de sluis verwijderd, de Drontermeerdijk versterkt en wordt het recreatiegebied Roggebot beschermd tegen hoog water.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo