DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Veertien procent van Drontenaren denkt besmet te zijn (geweest) met coronavirus

Veertien procent van Drontenaren denkt besmet te zijn (geweest) met coronavirus
Redactie: M.H.

DRONTEN - Zes procent van de inwoners van de gemeente Dronten denkt nù het coronavirus te hebben. Acht procent denkt het gehad te hebben en hersteld te zijn. Dat blijkt uit de corona-enquête van GGD Flevoland.

De vragenlijst van de GGD is de afgelopen periode door bijna 1.900 Drontenaren ingevuld, waarvan driekwart vrouwen. 14% van de mensen met klachten heeft contact gehad met de huisarts. Vier procent van de invullers moet van de huisarts thuis blijven en mag niet naar buiten.

Bezorgd

„Ongeveer de helft is bezorgd over de eigen gezondheid. Bijna driekwart is bezorgd over de gezondheid van anderen”, schrijft de GGD, „Vier op de tien verwachten zelf het virus te krijgen in het komende jaar.”

Er is ook gevraagd hoe de Drontenaren gevolg geven aan de maatregelen. Daaruit blijkt dat 97% zich houdt aan het regelmatig handen wassen, geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden. Het advies om papieren zakdoekjes te gebruiken wordt door 23% genegeerd, het verzoek om niet op bezoek te gaan bij anderen dan het eigen gezin door 18%.

Informatie

Deelnemers aan de enquête laten zich over het coronavirus informeren door de televisie (89%), nieuwswebsites (64%) en de site van het RIV (52%).

82% vindt de berichtgeving voldoende, 18% wil meer weten over ondermeer het virus zelf, testen, het aantal besmettingen en symptomen.

Coronavirus