Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vanuit Swifterbant voor huisarts naar Biddinghuizen en voor medicijnen naar Lelystad

Vanuit Swifterbant voor huisarts naar Biddinghuizen en voor medicijnen naar Lelystad
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Het kan voorkomen dat inwoners van Swifterbant straks voor het bezoek aan een huisarts naar Biddinghuizen moeten en vervolgens voor hun medicijnen naar Lelystad. De fractie van Leefbaar Dronten maakt zich daar zorgen over. Wethouder Irene Korting heeft hen enigszins gerustgesteld.

Het is volgens wethouder Korting (VVD) allemaal de schuld van de zorgverzekeraar, die besloot het contract met Dienstapotheek Dronten niet te verlengen. Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen vallen daardoor nu onder de Poliklinische Apotheek Lelystad. Dat betekent dat zij soms naar Lelystad of Almere moeten voor hun medicijnen.

Bezorgdienst

Irene Korting benadrukte dat de rol van de gemeente vrij beperkt is. Ze wees er wel op dat een huisarts desnoods een bezorgdienst kan inzetten voor de medicijnen. Ook zijn de openingstijden wat ruimer geworden dan in de huidige situatie. „De zorg blijft gewaarborgd voor de inwoners van de dorpskernen”, aldus de wethouder.

„Het is zoals het is”, treurde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten). Hij was wel blij met de antwoorden van de wethouder.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo