Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vanuit Dronten duurt 51% van de ritten naar het ziekenhuis langer dan 45 minuten

Vanuit Dronten duurt 51% van de ritten naar het ziekenhuis langer dan 45 minuten
Ambulance GGD Flevoland.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - 51% van de ritten vanuit Dronten naar de spoedeisende hulp en acute verloskunde in een ziekenhuis duurt langer dan 45 minuten. B en W constateren dit ‘met grote zorg’. De cijfers voor Swifterbant zijn nog niet bekend, maar het college vreest dat het voor dit dorp nog dramatischer is.

B en W uiten hun zorgen in een brief aan Bas Leering. Die heeft in opdracht van minister Bruno Bruins onderzoek gedaan naar de toekomst van de zorg in Flevoland.

Wethouder Irene Korting stelt dat er in het rapport van Leering over gemiddelden wordt gesproken: „Maar aanrijtijden vanuit Swifterbant naar Harderwijk zijn anders dan die vanuit Biddinghuizen.” Het gemeentebestuur vraagt daarom actuele cijfers per dorpskern in de gemeente Dronten.

Extra ambulance-opstelplaatsen

Om in acute zorg te voorzien wil het college dat met de ambulancedienst onderzocht wordt of er meer ambulance-opstelplaatsen kunnen worden gerealiseerd op tactische locaties.

De landelijke norm is dat een ambulance in 95% van de gevallen binnen vijftien minuten ter plaatse moet zijn. B en W constateren dat deze norm in de gemeente Dronten slechts in 90% van de gevallen wordt gehaald.

Daar komt nog bij, dat de aanrijtijden de afgelopen maand volgens het gemeentebestuur verder zijn verslechterd: „Het lijkt een kwetsbaar punt.” B en W vragen Bas Leering of hier actie op wordt ondernomen.

Beter OV

Daarnaast vraagt het college naar aanpassingen van het openbaar vervoer. Daarbij wordt de mogelijkheid van extra haltes of andere routes genoemd, evenals het inzetten van OV-taxiservice naar ziekenhuizen: „Hierin is nadrukkelijk een rol weggelegd voor de provincie.”

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo