DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Van Wijnen moet mogelijkheid voor café aan Havenkade wel degelijk serieus nemen

Van Wijnen moet mogelijkheid voor café aan Havenkade wel degelijk serieus nemen
Wethouder Van Amerongen en Peter Hutten (Van Wijnen) geven het startsein voor de Havenkade.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Projectontwikkelaar Van Wijnen wil haar 145 huizen in het project Havenkade aan de man brengen en zit niet te wachten op berichtgeving over horeca in die woningen. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) herhaalde gisteren in de gemeenteraad echter dat een café zich zonder problemen mag vestigen aan de Havenkade.

Projectontwikkelaar Tjisse Wallendal van de firma Van Wijnen zei vorige week tegen DeDrontenaar.nl over een café aan de Havenkade: „Ik weet niet of het nu echt heel serieus bedoeld was of dat er een beetje gechargeerd gesproken werd over bedrijvigheid.”

Uiterst serieus

De gemeenteraad wil die mogelijkheid echter nadrukkelijk open houden en GroenLinks vroeg daarom voor de zekerheid naar de mening van Ton van Amerongen over de uitspraken van Wallendal. De wethouder herhaalde: „Natuurlijk nemen wij de kaders en wensen van de gemeenteraad uiterst serieus.”

Van Amerongen vertelde dat de woningen langs de Havenkade dusdanig worden ingericht, dat horeca en zakelijke dienstverlening op de begane grond mogelijk en haalbaar is. Zo worden de ruimtes op de begane grond vier meter hoog.