Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Urk en NOP ‘vergeten’ Dronten bij gesprekken over haven

Urk en NOP ‘vergeten’ Dronten bij gesprekken over haven
Wethouder Nico Verlaan (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeenten Urk en Noordoostpolder zijn samen met de provincie Flevoland in gesprek over een buitendijkse haven bij Urk. Deze haven komt deels op het grondgebied van de gemeente Dronten. Wethouder Nico Verlaan vertelde gisteren echter aan de gemeenteraad, dat Dronten niet is betrokken bij de besprekingen.

GroenLinks heeft de zaak aan het rollen gebracht en wethouder Verlaan is daar blij mee. ,,Nu ik dit hoor, vind ik dat wij volwaardig partner moeten zijn’’, zei de wethouder, ,,Het kan zeker geen kwaad om contact te zoeken en te zeggen: jongens, is het inderdaad zo? En waarom bent u ons per ongeluk vergeten?’’

De wethouder antwoordde GroenLinks dat de gemeente Dronten indertijd wel betrokken is geweest bij het vooroverleg over de haven: ,,Maar toen raakte het de gemeente Dronten niet.’’ Sindsdien hebben Urk en de Noordoostpolder er samen over doorgepraat. Ook de provincie was daarbij betrokken.

Rol van de provincie

Gedeputeerde Staten hebben eerder deze maand besloten de touwtjes in handen te nemen. Zij stellen Provinciale Staten voor de ‘Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland’ van provinciaal belang te verklaren.

Wethouder Nico Verlaan noemt de stappen van de provincie ‘prematuur’. Hij wil niet alleen aan tafel bij de gesprekken, maar wil ook een discussie over de taken van de provincie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo