DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Update | Oppositiepartijen kunnen bericht over 5-jarige niet geloven

Update | Oppositiepartijen kunnen bericht over 5-jarige niet geloven
Foto: ©maartenheijenk.nl
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - De oppositiepartijen PvdA en GroenLinks willen van het college van B en W horen wat er aan de hand is rond het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant. Zij vertelde gisteren in een interview aan DeDrontenaar, dat ze van de gemeente te horen heeft gekregen dat het jochie vanaf de herfstvakantie met de bus naar het speciaal basisonderwijs in Dronten moet.

Op initiatief van de PvdA besloot de gemeenteraad in mei te gaan werken met de 'OV-coach'. Deze app helpt leerlingen bij het reizen met het openbaar vervoer.

,,In ons voorstel gaat het echt om kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Het is zeker niet de bedoeling dat kinderen van 5 alleen met de bus gaan'', reageert PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop op de uitlatingen van Mariska Scholtens, ,,Ik kan het ook bijna niet geloven en hoor graag van de wethouder wat hier aan de hand is.''

Paul Vermast

Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks schrijft op de website van zijn partij: ,,Dat kán niet waar zijn! Dat is tenminste wat er als eerste door mijn hoofd schoot na het lezen van het bericht in DeDrontenaar.''

,,Dat leerlingen waar mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer om de kosten van het leerlingenvervoer te drukken begrijpen we en daar zijn we ook niet op voorhand tegen. Maar de nadruk daarbij ligt wel bij het 'waar mogelijk'. Ik zou een 5-jarige sowieso niet alleen met de bus willen sturen, maar een leerling van het speciaal onderwijs al helemaal niet!'', aldus Vermast.

GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.
>>Zie ook het dossier 'leerlingenvervoer' van DeDrontenaar.nl.