DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tweede editie ‘Brocante in de Polder’ op Tweede Paasdag steunt de kattenopvang

Tweede editie ‘Brocante in de Polder’ op Tweede Paasdag steunt de kattenopvang
Het was vorig jaar druk aan de Hondweg.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na een succesvolle eerste editie in september, wordt er op Tweede Paasdag opnieuw een brocantemarkt gehouden aan de Hondweg 16 tussen Dronten en Kampen. „Rondstruinen tussen de brocante, een kopje koffie op het (overdekte) terras, een rondleiding in de stal, springen op het springkussen, genieten van de muziek en de sfeer… het kan allemaal”, aldus organisator Cindy van Leeuwen.

‘Brocante in de Polder’ is de opvolger van de brocantefair, die enkele jaren bij de Dorpsboerderij in Dronten werd gehouden. Toen dit initiatief stopte, hebben enkele enthousiaste brocanteurs besloten het evenement voort te zetten op het erf van Jandlis Meat aan de Hondweg.

De eerste editie in september trok veel bezoekers. Het heeft ertoe geleid dat zich deze keer nog meer standhouders hebben aangemeld. De markt begint op maandagochtend 22 april om tien uur en duurt tot ’s middags vijf uur.

Kattenopvang

Nieuw is dit jaar, dat de markt een lokaal doel wil ondersteunen. Voor deze editie is er gekozen voor de Kattenopvang van Agnes de Jong in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen. Deze kattenopvang is twaalf jaar geleden begonnen. Er worden katten opgevangen die ziek, gewond of drachtig zijn, evenals wilde zwerfkatten.

Tijdens de fair zijn er drie donatiepunten, waar de bezoekers geld kunnen geven om Agnes de Jong en haar kattenopvang verder te helpen. „De punten zullen goed herkenbaar zijn, versierd met foto’s van al het goede werk wat deze kattenopvang verricht”, aldus Cindy van Leeuwen, „Wij als stichting doneren natuurlijk ook.”

Aanvang: maandag 22 april 2019 10:00