DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tulpenroute Dronten krijgt vaste plaats op evenementenagenda

Tulpenroute Dronten krijgt vaste plaats op evenementenagenda
De opening van de Tulpenroute.
Foto: ©jennifersauer.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft gistermorgen de Tulpenroute Dronten officieel geopend. Het evenement bestaat uit drie fietsroutes, twee wandelroutes en een autoroute. De Tulpenroutes zijn voor de tweede keer uitgezet en krijgen in de toekomst zeker een vervolg. Daartoe is onlangs de stichting Tulpenroute Dronten opgericht.

De tulpenvelden staan op dit moment nog niet allemaal in bloei. ,,Als dat zover is, zullen we dat via de sociale media en de website delen’’, kondigt mede-organisator Herman Vermeer uit Swifterbant aan.

Hanneke's Pluktuin

Bij Hanneke’s Pluktuin aan de Ellerweg in Biddinghuizen stonden gisteren de tulpen al wel in bloei. Dat was dan ook een prachtige locatie voor de officiële opening. ,,Het was heel gezellig, er waren boven verwachting veel mensen’’, aldus gastvrouw Hanneke Monsma.

,,We hadden de sponsoren uitgenodigd en organisaties die dichtbij ons staan, zoals de natuurverenigingen Rivierduingebied en Rondom het Greppelveld. Vanuit die organisaties is het idee van de Tulpenroute doorontwikkeld’’, vult Herman Vermeer aan, ,,Al met al waren er bijna 100 mensen.’’

Burgemeester Aat de Jonge was vol lof over het initiatief en stak de organisatoren een hart onder de riem. Samen met tien verklede kinderen verrichtte hij daarna op de fiets de openingshandeling.

Stichting Tulpenroute Dronten

Dat de Tulpenroute Dronten na twee jaar een vaste plek op de agenda krijgt, blijkt uit de oprichting van een stichting. Zo’n rechtspersoon was een wens van onder andere de gemeente.

Alhoewel die stichting de naam Dronten heeft gekregen, kunnen volgens Herman Vermeer in de toekomst ook tulpenvelden in Lelystad en Zeewolde deel uitmaken van de route. De naam geeft echter ook aan, dat de organisatie blij is met de ‘hartelijke ondersteuning’ door de gemeente Dronten.