DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Toegezegde oversteekplaatsen Wisentweg niet genoeg: „In het donker doodeng”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Albert Bleijenberg (GroenLinks) vroeg in september aandacht voor de verkeersveiligheid op de Wisentweg. De toezegging van toenmalig wethouder Nico Verlaan (CDA) dat er twee oversteekplaatsen zouden komen, is voor diverse raadsleden niet genoeg. Leefbaar Dronten en D66 sloegen donderdag nogmaals alarm over de Wisentweg.

Bleijenberg constateerde dat sinds de opening van het Wisent-educatiepad steeds meer kinderen de Wisentweg oversteken. Wethouder Verlaan kondigde de komst van twee oversteekplaatsen aan: één vlakbij de Gildepenningdreef, de andere bij de Dorpsboerderij.

Problemen

Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) constateerde donderdag dat er ter hoogte van het Wisentbos weliswaar slechts 50 kilometer per uur mag worden gereden: „Maar de weg is nog niet aangepast en dat levert problemen op.”

Foeke Bongers (D66) was het daarmee eens: „Ik vind het op de Wisentweg in het donker zo langzamerhand doodeng. De snelheid ligt af en toe verschrikkelijk hoog.”

Fietsers op de weg

Volgens mevrouw Plasschaert is de verlichting op het fietspad niet in orde en is het fietspad bovendien heel ‘hobbelig’. Daardoor maken volgens haar vooral in het donker veel fietsers gebruik van de geasfalteerde rijbaan.

De ambtelijke projectleider antwoordde namens de wethouder dat er niet is gekozen voor een grootscheepse aanpak van de Wisentweg, omdat er al een vrijliggend fietspad is met een scheiding tussen het fietspad en de asfaltweg. Over de verlichting van de weg wordt intern bij de gemeente gepraat.