DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tijdelijke uitbreiding van Tafeltje Dekje: „Meer vraag naar gezonde maaltijden”

Tijdelijke uitbreiding van Tafeltje Dekje: „Meer vraag naar gezonde maaltijden”
Vrijwilligers van Tafeltje Dekje
Foto: AHfotostudio
Redactie: M.H.

DRONTEN - Nu het wijkplein van woonzorgcentrum De Regenboog gesloten is, levert Tafeltje Dekje meer maaltijden aan huis. Omdat er meer vraag is naar maaltijden, heeft Tafeltje Dekje besloten tijdelijk uit te breiden.


Persbericht Tafeltje Dekje:

Sinds vorige week staat de wereld op zijn kop. Ook de maatregelen die vanuit de regering worden doorgevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden steeds strenger. Daarom informeren we u graag over de extra mogelijkheden van de dienst Tafeltje Dekje.

Sinds jaren organiseert De Meerpaal Welzijn samen met Coloriet, locatie De Regenboog, (warme) maaltijden voor de bewoners van Dronten die door omstandigheden zelf deze maaltijden niet kunnen verzorgen. Dat kan zijn vanwege leeftijd, beperking, ziekte etc. Iemand kan niet koken, of kan de boodschappen niet meer in huis halen om (gezonde) warme maaltijden te organiseren. Wij zorgen ervoor dat de maaltijd dagelijks met vrijwillige chauffeurs wordt thuisbezorgd.

Ons motto is een gezonde, gebalanceerde, warme maaltijd thuis bezorgd door vrijwilligers met een signalerende functie.

Sinds de coronacrisis leveren we meer maaltijden aan huis. Dit omdat het wijkplein in De Regenboog is gesloten en omdat mensen die bij de dagbesteding aten deze maaltijden nu thuis ontvangen. Wij hebben vernomen dat er momenteel meer vraag is naar gezonde maaltijden. Daarom hebben wij er voor gekozen om Tafeltje Dekje tijdelijk uit te breiden vanuit De Meerpaal. De leverancier van de maaltijden is Eetgemak, die nu ook al de maaltijden van Tafeltje Dekje grotendeels verzorgt.

Tafeltje Dekje via De Meerpaal:

  • Een gezonde maaltijd voor mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn om dit zelfstandig te kunnen verzorgen;
  • Dagelijks koelvers geleverd en op te warmen in de magnetron;
  • Diverse diëten of voedingsadviezen mogelijk (zoutarm, lactose intolerantie, suikervrij etc.)
  • Dagelijks keuze uit 3 menu’s;
  • Ook vegetarisch mogelijk;
  • Minimale afname 2 x per week, maximaal 7 dagen;
  • Online bestellen is ook mogelijk en wel zo handig;
  • Betaling via incasso maandelijks achteraf (of via factuur);
  • Bij interesse, neem vrijblijvend contact op met De Meerpaal Welzijn. Aanmelden kan via 0321-388710 of tafeltjedekje@meerpaal.nl

Overzicht coronamaatregelen