Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tentoonstelling in bieb daagt bezoekers uit hun kennis van democratie te vergroten


DRONTEN - De interactieve tentoonstelling ‘De Democratiefabriek’ is van 24 september tot 5 oktober gratis te bezoeken in de bibliotheek. De expositie is onderdeel van het project ‘Wegwijzer in de Democratie’ en is mede tot stand gekomen door een subsidie van de provincie.

Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen. Ze zappen en surfen door de Democratiefabriek en worden geconfronteerd met dilemma’s, analyses, vragen en keuzes. De tentoonstelling gaat over grote thema’s als conflicten, macht en democratie.

Oefenen met stemmen

Tijdens het project bezoeken klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs de tentoonstelling. „Ook Drontenaren met afstand tot het democratisch proces, door bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of een taalachterstand, worden uitgenodigd”, meldt de bibliotheek, „Zo gaan deelnemers oefenen met stemmen.”

„Het reguliere stemmen wordt zo veel mogelijk nagebootst met hulp van de gemeente. Denk aan het vinden van het stemlokaal, de controle van het identiteitsbewijs en het stemhokje.”

Kennismaken met bieb

Deelnemers krijgen ook een rondleiding door de bibliotheek om op laagdrempelige wijze kennis te maken met de mogelijkheden van de bieb: „Op deze manier hopen beide partijen dat de deelnemers meer politiek betrokken burgers worden die de weg naar de bibliotheek makkelijker weten of durven te vinden.”

Voor 't eerst stemmenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo