DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Telekids maakt tv-opnames over afval in Dronten: „Daar hebben we allemaal baat bij”

Telekids maakt tv-opnames over afval in Dronten: „Daar hebben we allemaal baat bij”
Rappen in winkelcentrum Suydersee voor RTL Telekids.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Twintig basisschoolleerlingen uit de gemeente Dronten kregen gisteren een rol als tv-ster in winkelcentrum Suydersee. RTL Telekids was daar de hele dag bezig met opnamen voor de Vijf Minutenshow. Dat gebeurde met ondersteuning van de gemeente Dronten.

In de Vijf Minutenshow gaat het om zwerfafval en afvalscheiding. „Wij willen als gemeente Dronten laten zien dat we het heel belangrijk vinden dat afval goed gescheiden wordt. Daar hebben we allemaal baat bij”, zo motiveert Joan Muizelaar de deelname van de gemeente Dronten, „En waar begin je dan het best? Bij de basisschoolleerlingen toch?”

62 Aanmeldingen

De gemeentelijk beleidsondersteunder afval en reiniging vertelt dat de gemeente alle basisscholen heeft aangeschreven. Dat leidde tot de aanmelding van 62 kinderen. Zij hebben allemaal een ‘casting’ ondergaan bij RTL, waar ze zich konden presenteren. Uiteindelijk zijn daar 20 kinderen uit voortgekomen, die werden verdeeld over vijf spelen.

In groepjes van vier deden de kinderen zaterdag mee aan een wedstrijd die in het teken stond van afval en hoe Dronten daarmee omgaat. Zo werd er een levend ganzenbord gespeeld, was er een spel met het scheiden van afval en waren vier stoere jongens aan het rappen.

De opnamen worden in de laatste week van november uitgezonden.