DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tekening architect Redeplein heeft geen enkele status

Tekening architect Redeplein heeft geen enkele status
De door BDP Khandekar gepubliceerde tekening.
Foto: BDP Khandekar
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bureau BDP Khandekar heeft deze week een tekening gepubliceerd met een nieuwe inrichting van het Redeplein. Volgens landschapsarchitect Annemiek van Koldenhoven heeft deze tekening echter geen enkele status: ,,Dit is absoluut niet wat het gaat worden. Dit is een praatprent, waarbij getoetst is of het binnen het beschikbare budget past. Dat is het geval’’

De tekening heeft al tot diverse reacties geleid. ,,Dit is echt een miskleun’’, schrijft fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks op Twitter. Hij doelt daarbij niet zozeer op het ontwerp als wel op het feit dat er een tekening gepubliceerd is zonder medeweten van de raad.

,,Veel te veel bomen, terrassen hebben zon nodig, bovendien gevels niet meer zichtbaar’’, reageert makelaar Bertus Flipse.

Bouwteam

De gemeenteraad heeft in januari 460.000 euro uitgetrokken voor het opknappen van het Redeplein. De raad heeft de invulling overgelaten aan een bouwteam. Dit team maakt een definitief plan in overleg met de betrokkenen, waaronder de winkeliers.

BDP Khandekar, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de parkeerlocatie Steenbergen, gaat de tekening van het Redeplein maken. De deze week gepubliceerde tekening wordt door Annemiek van Koldenhoven omschreven als ‘een praatplaat’: ,,Het is een eerste schuiven met het budget om te kijken wat er mogelijk is.’’

Samen met betrokkenen

De gemeente en het bureau hebben dinsdagavond een stakeholdersbijeenkomst gehad met de mensen die op en om het plein werken en activiteiten hebben. Samen met die betrokkenen proberen de gemeente en Khandekar tot een goede indeling van het plein te komen.

,,Een indeling die past binnen het budget dat door de gemeenteraad gesteld is, die aansluit bij de wensen van de mensen in Dronten -de uitslag van de enquête- en die past bij de wensen van de mensen die hun brood moeten verdienen aan het plein’’, aldus Van Koldenhoven.

BDP Khandekar heeft inmiddels afspraken gemaakt voor individuele gesprekken met de ondernemers rond het plein. In die gesprekken wordt gekeken of er een plan kan worden gemaakt, dat aansluit bij de wensen van de ondernemers.

Dossier BDP Khandekar