DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sympany kan textiel nergens kwijt: ,,Bewaar het voorlopig thuis”

Sympany kan textiel nergens kwijt: ,,Bewaar het voorlopig thuis”
Een Sympany-container in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Sympany verzamelt textiel in de gemeente Dronten. Door de coronacrisis loopt de hoeveelheid van het ingezamelde textiel behoorlijk op. ,,Hierbij willen wij inwoners oproepen het textiel thuis te bewaren en weer in onze bakken te gooien als betere tijden zich aandienen”, aldus Sympany.

Door het virus gaat er bij Sympany geen kledingstuk meer de deur uit. ,,Toch kiezen wij er voor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden.”

Nu even niet

Sympany constateert dat veel inwoners het seizoen aangrijpen om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar extra tijd voor vrij te zijn gekomen: ,,Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd: nu even wat minder.”

,,Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel maakt de kwaliteit er helaas niet beter op en maakt het mogelijk zelfs onbruikbaar.. Dat zou enorm zonde zijn.”

De oproep is dan ook om de kleding voorlopig thuis te bewaren en geen zakken naast een overvolle container te leggen. Ook wordt gevraagd geen textiel bij het restafval te gooien.

Coronavirus