Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Superfanatieke avond bij Onze Dorpskwis: „Zelfs een team met een operationeel centrum”

Superfanatieke avond bij Onze Dorpskwis: „Zelfs een team met een operationeel centrum”
Eén van de 22 teams aan het werk.
Foto: eigen foto

DRONTEN - Tweeëntwintig teams zijn gisteravond superfanatiek bezig geweest om het quizboek van Onze Dorpskwis in te vullen. „Sommigen gingen héél gestructureerd te werk”, zag mede-organisator Marianne Beekmans, „De Betweters uit Biddinghuizen hadden zelfs een heel netwerk aangelegd. Ze noemden dat een ‘operationeel centrum’; echt enorm fanatiek.”

De teams waren gisteravond allemaal om half zeven in De Meerpaal om het quizboek in ontvangst te nemen. Vanaf dat moment was het boek ook online beschikbaar en gingen alle pakweg 400 deelnemers in het eigen crisiscentrum aan het werk.

CITO-toets

Om acht uur werden er opnieuw vertegenwoordigers van alle teams in De Meerpaal verwacht voor de ‘geheime opdracht’. Uit de hints van de afgelopen weken had ongeveer de helft van de deelnemers opgemaakt dat het om een CITO-toets ging. „En die is redelijk goed gemaakt”, heeft Marianne Beekmans inmiddels geconstateerd.

Op het Meerpaalplein was nog een extra onverwachte opdracht, namelijk ‘slowbiken’. Daarbij moesten de teams op de fiets zo lang mogelijk doen over een parcours. Aansluitend is de organisatie op bezoek gegaan bij de meeste teams, waar ze toch wel weer verrast werden door de blinde ijver van iedereen.

Megagroot logo

Verrassend was ook de aankomst bij De Spelbrekers in Swifterbant. Dit team had van tevoren het logo bij de organisatie opgevraagd. Dat logo stond op megaformaat op de garage bij het adres waar het team aan het werk was.

Om elf uur moesten de ingevulde boeken weer worden ingeleverd bij De Meerpaal, waarbij de teams uit Biddinghuizen en Swifterbant vanwege de reistijd een kwartiertje respijt kregen. Bij het inleveren kregen ze nog een extra opdracht. Iedereen moest achter het laatste cijfer zien te komen voor het openen van een digitale kluis. Ongeveer de helft van de teams slaagde erin die kluis te openen.

I Want to Break Free

„Daarna was het nog gezellig napraten”, glundert Marianne Beekmans. Op zondag is het organisatieteam alweer begonnen met de eerste nakijksessie. Daarbij werd er vooral genoten van de opdracht om een videoclip te maken van het nummer ‘I Want to Break Free’ van Queen: „Daar is enorm veel werk van gemaakt met verkleedpartijen, pruiken, noem maar op. Daar hebben we vandaag al heel veel schik om gehad.”

Beekmans wil nog geen tipje van de sluier oplichten als het gaat om de geleverde prestaties: „Nee hoor, we laten iedereen lekker in spanning totdat wij op vrijdag 11 oktober de uitslag bekendmaken.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo