DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stichting krijgt ieder jaar 195.000 euro subsidie voor activiteiten in Suydersee

Stichting krijgt ieder jaar 195.000 euro subsidie voor activiteiten in Suydersee
Centrummanager Leo Hoksbergen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Om de levendigheid in het winkelcentrum Suydersee te waarborgen, krijgt de stichting DOES in de jaren 2017 - 2020 jaarlijks 195.000 euro subsidie van de gemeente Dronten. Dit geld wordt door de ondernemers zelf opgehoest middels de zogenaamde ‘reclamebelasting’.

De stichting Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee (DOES) heeft onlangs haar plannen voor 2017 gepresenteerd. Hoogtepunten zijn onder andere een levensstijl- en schoonheidsevenement (mei), een voedselevenement (juni) en een mode-evenement (september).

Winkeliersvereniging

DOES heeft een belangrijk deel van de taken van de winkeliersvereniging Suydersee overgenomen. Omdat niet alle ondernemers lid zijn van die vereniging, liftten er in het verleden veel winkeliers gratis mee op de activiteiten.

Daarom heeft de winkeliersvereniging de gemeente gevraagd in plaats daarvan een ondernemersfonds op te zetten. Sinds vorig jaar betalen alle ondernemers verplicht mee aan dat fonds.

Centrummanager

Vanuit de reclamebelasting betaalt de stichting Does onder andere haar professionele centrummanager Leo Hoksbergen. Verder werden er vorig jaar activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Suydersee en werd de wintersfeerverlichting uitgebreid naar de zuidzijde van De Rede.