DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stichting Geschiedschrijving Dronten is ook ‘in te huren’

Redactie: M.H.

DRONTEN - De stichting Geschiedschrijving in de gemeente Dronten bestaat eind dit jaar 25 jaar. Toch zijn er nog steeds nieuwe activiteiten. Zo is de stichting het afgelopen jaar begonnen met geschiedkundige wandelingen door eerst Dronten, later Swifterbant en tenslotte Biddinghuizen. ,,Wij zijn ook in te horen’’, zegt voorzitter Frits Schmidt.

Bij de presentatie van het nieuwste geschiedenisboek ‘In Beweging’ blikte de heer Schmidt de afgelopen week terug op de geschiedenis van zijn eigen stichting.

,,Er waren heel wat boeken over Flevoland met veel feiten en statistisch materiaal’’, aldus de voorzitter, ,,Maar het leven van de mensen klonk daar weinig in door. En dat leven laat zich niet allemaal vangen in cijfers.’’

Een hele prestatie

Met het oog daarop begon de stichting Geschiedschrijving in 1992 met het verspreiden van nieuwsbrieven, aanvankelijk vier keer per jaar. In 2004 verscheen het eerste boek en vanaf dat moment volgde er ieder jaar een boek. ,,Een hele prestatie’’, aldus Frits Schmidt. Van die boeken zijn er enkele uitverkocht, één boek kreeg een tweede druk en eentje is er in het Engels vertaald.

De voorzitter vertelde dat de stichting 285 donateurs heeft. Dankzij vooral een actie op de braderie in Biddinghuizen zijn dat er 65 meer dan vorig jaar. Schmidt hoopt op korte termijn de grens van 300 te overschrijden.

Facebook

Behalve met de nieuwsbrief is de stichting momenteel bijzonder actief op de eigen website en vooral de drukbezochte Facebooksite.

Volgend jaar komen er twee boeken: een over 50 jaar De Meerpaal en een Canon met een overzicht van de geschiedenis van de gemeente Dronten.

Stichting Geschiedschrijving