DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stelling van de Week | Politiek in Dronten is enorm verdeeld over disco voor jongeren

Stelling van de Week | Politiek in Dronten is enorm verdeeld over disco voor jongeren
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, denken heel verschillend over de jongerendisco. Dat blijkt uit onze ‘Stelling van de Week’. Leefbaar Dronten en vooral PvdA en SP zien hier een taak voor de gemeente. ChristenUnie en GroenLinks willen er juist geen overheidsgeld in steken.

De politiek heeft zich inmiddels uitgelaten over 13 stellingen. Alle standpunten zijn verwerkt in de stemwijzer van Dedrontenaar.nl. Als u die stemhulp invult, krijgt u derhalve al een aardig beeld van welke partij 't best bij u past.

Stelling van de Week:
De gemeente zorgt voor een nieuwe disco voor jongeren van 12 tot 18 jaar
.

PvdA - helemaal eens

Dronten moet meer doen voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit kan onder meer door het faciliteren van diverse particuliere initiatieven. En dat mag best een paar centen kosten.

SP - helemaal eens

Na jaren van bezuiniging en afbraak op het sociaal cultureel werk zou het goed zijn om weer te gaan investeren in uitgaansgelegenheden.

Leefbaar Dronten - eens

Leefbaar Dronten is van mening dat het vestigen van een disco een prima zaak is voor jeugd van Dronten. Initiatieven van ondernemers juichen wij toe en zullen daar waar nodig ondersteunen.

VVD - neutraal

De VVD gunt iedereen gezellige avonden uit, ook de jongeren. De gemeente is echter niet de partij om party’s te organiseren. Wel kan de gemeente initiatiefnemers helpen, met het vinden van een locatie bijvoorbeeld. Hopelijk komt dit initiatief snel!

D66 - neutraal

De gemeente moet er wel zorg voor dragen dat er voorzieningen voor jongeren zijn. De exploitatie daarvan kan echter best door maatschappelijke instanties worden verzorgd. Wellicht met steun van de gemeente.

CDA - neutraal

Als CDA ondersteunen we het Jeugd- en Jongerenwerk van de Meerpaal, die allerlei activiteiten voor jongeren organiseert in Dronten. De gemeente mag niet zelf een discotheek runnen, maar kan wel meedenken bij het vinden van een geschikte locatie.

ChristenUnie - oneens

De ChristenUnie vindt dit echt geen taak voor de gemeente. De overheid moet dit overlaten aan de ondernemers. Wanneer dit een gat in de markt is, dan ligt hier een uitdaging voor een ondernemer.

GroenLinks - helemaal oneens

Als een ondernemer met plannen komt zullen we dat zeker toejuichen en stimuleren. Maar het is geen taak van de gemeente om te zorgen voor een disco of daar gemeenschapsgeld in te steken.

Gemeenteraadsverkiezingen

Stelling van de Week | lezerspoll

De gemeente zorgt voor een nieuwe disco voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Helemaal eens19%
Eens17%
Neutraal6%
Oneens19%
Helemaal oneens39%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.