DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stelling van de Week: Een coffeeshop in Dronten moet kunnen

Stelling van de Week: Een coffeeshop in Dronten moet kunnen
Lazise Hillebregt (D66)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het onderwerp ‘coffeeshop’ kwam de afgelopen maanden diverse keren ter sprake in de Dronter gemeentepolitiek. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen legt DeDrontenaar.nl de politiek nu een stelling voor over dit onderwerp.

Stelling van de Week:
Een coffeeshop in Dronten moet kunnen
.

Veel Drontenaren kopen hun softdrugs in Kampen. Verschillende fracties in de gemeenteraad van Kampen vonden anderhalf jaar geleden dat hun coffeeshop gesloten moet worden voor Drontenaren. Burgemeester Bort Koelewijn antwoordde hen dat dit juridisch waarschijnlijk niet mogelijk is.

Beroering in Kampen

Naar aanleiding van die beroering in Kampen vroegen GroenLinks, PvdA en D66 in Dronten aandacht voor het onderwerp. Lazise Hillebregt (D66) wees toen op de realiteit dat mensen uit Dronten softdrugs gebruiken: ,,Die kopen ze in de criminaliteit, op straat, bij dealers of bij de coffeeshop in Kampen.’’

ChristenUnie en SP uitten hun bedenkingen tegen een coffeeshop en hun mening werd gedeeld door de burgemeester: „Zo ver zijn wij nog lang niet, dan moet er nog wel wat water door het Veluwemeer stromen.’’

Gemeenteraadsverkiezingen

DeDrontenaar.nl legt in de aanloop naar de verkiezingen wekelijks een stelling voor aan de lezers (vul de poll op onze site in) en de politieke partijen. Hun standpunten worden gepubliceerd op onze site en verwerkt in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl).

Dossier coffeeshop