Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Stelling van de Week | Bouw een grootschalig wooncomplex voor studenten in Dronten


DRONTEN - De studentenhuisvesting in Dronten wordt ongetwijfeld een belangrijk item bij de campagnes voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De christelijke agrarische Aeres Hogeschool wordt groter en groter en het dorp Dronten lijkt daarop niet berekend. Met name in Dronten-noord zorgen studentenhuizen voor overlast.

Op aanraden van een lezer legt DeDrontenaar.nl het onderwerp voor aan de politieke partijen die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vooruitlopend daarop kunnen ook de lezers via onze poll hun mening kenbaar maken (tot 10 januari).

Stelling van de Week:
Om woonwijken te ontlasten moet Dronten een grootschalig wooncomplex voor studenten krijgen.
.

De gemeente Dronten gaat dit jaar kritisch kijken naar de studentenhuisvesting. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zei daarover onlangs: „Hoe gaan we verder met studentenhuisvesting? Gaan we dat in grotere complexen realiseren? Gaan we het huidige beleid in stand houden? Dat soort vragen moet beantwoord worden.”

Woningcorporatie OFW lijkt vooralsnog niet heel enthousiast over het plan voor het bouwen van grote complexen. „Op het moment dat je uitsluitend mag verhuren aan studenten en het aantal studenten wordt minder, dan is dat voor ons een risico”, zei directeur Truus Sweringa.

Gemeenteraadsverkiezingen

DeDrontenaar.nl legt in de aanloop naar de verkiezingen wekelijks een stelling voor aan de politieke partijen. Hun standpunten worden gepubliceerd op onze site en verwerkt in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl).

StudentenhuisvestingOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo