DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Steeds minder testen op corona in Flevoland; ook niet als u bij de huisarts komt

Steeds minder testen op corona in Flevoland; ook niet als u bij de huisarts komt
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het RIVM geeft aan dat het testen van patiënten op COVID-19 geen meerwaarde heeft voor de individuele patiëntenzorg thuis. „Testen in de thuissituatie komt dus niet meer voor”, aldus de GGD Flevoland.

Vanwege de snelle toename van coronapatiënten heeft het RIVM het testbeleid aangescherpt. „Met name ook omdat er een tekort aan testmateriaal dreigt”, aldus de GGD in Flevoland.

Geen tests door huisarts

Als inwoners contact opnemen met de huisarts, worden ze in de regel niet getest. De huisarts beoordeelt de patiënt alleen op het ‘klinische beeld’. Op basis daarvan wordt geadviseerd om thuis uit te zieken of wordt opname in het ziekenhuis georganiseerd. Pas als een patiënt naar het ziekenhuis gaat, volgt er een test.

Het betekent dat de cijfers van de GGD over de aantallen besmettingen niet erg accuraat zijn. De GGD krijgt de informatie over de aantallen van de ziekenhuizen. „In alle gevallen is er sprake van informatie over het topje van de ijsberg.”

Overigens kunnen GGD Flevoland, huisartsen en zorginstellingen in Flevoland wel nog steeds ‘zelftesten’ inzetten als ze dat nodig vinden: „Dat wordt per individueel geval bekeken.”

Coronavirus