Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Stadsbussen Dronten sluiten na wijziging weer aan op de trein van en naar Lelystad

Stadsbussen Dronten sluiten na wijziging weer aan op de trein van en naar Lelystad
Bushalte Steenbergplein in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Connexxion heeft besloten de dienstregeling van de stadsbus in Dronten (lijnen 21 en 22) te veranderen. Het is de bedoeling dat de bus vanaf maandag 10 april weer aansluit op de trein van en naar Lelystad en Almere.

Op 11 december is er een nieuwe NS-dienstregeling ingevoerd. Sindsdien sluit de stadsbus alleen nog maar aan op de trein van en naar Kampen en Zwolle. ,,Daarover zijn diverse klachten ontvangen’’, schrijft Connexxion in een persbericht.

Connexxion: ,,Tot 09.00 uur bieden de lijnen 21 en 22 aansluiting van de bus op de vertrekkende trein naar Lelystad-Almere. Na 09.00 uur verschuift de dienstregeling en sluiten de buslijnen 21 en 22 aan op de trein die aankomt uit Lelystad en Almere. In beide gevallen is de overstaptijd drie minuten. Als gevolg hiervan wijzigen de vertrektijden.’’

Andere routes

,,Ook de route verandert enigszins om dit mogelijk te maken’’, aldus de busmaatschappij. Lijn 21 rijdt vanaf het station via de Noord, de Gangboord en de halte Centrum rechtstreeks naar Dronten-zuid en stopt niet meer bij de haltes de Meerpaal en de Ark.

Lijn 22 rijdt in omgekeerde richting, vanaf Dronten-zuid naar de halte Centrum en via het Gangboord en de Noord naar het station Dronten. De reistijd van Dronten-zuid naar het station Dronten en omgekeerd wordt iets korter. Het gemeentehuis en het winkelcentrum blijven bereikbaar vanaf de halte Centrum.

De haltes De Wissel en De Oeverloper komen te vervallen. Lijn 147 blijft stoppen bij de haltes De Ark en De Meerpaal.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo