Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Staatssecretaris: Bewoners AZC Dronten worden gestimuleerd aangifte te doen

Staatssecretaris: Bewoners AZC Dronten worden gestimuleerd aangifte te doen
Anike Broekers-Knol
Foto: Arenda Oomen

DRONTEN - Asielzoekers die het slachtoffer zijn van een misdrijf, worden gestimuleerd tot het doen van aangifte. Dat geldt ook voor homoseksuele slachtoffers van zedenmisdrijven. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol schrijft dit na vragen over een zedendelict in het asielzoekerscentrum Dronten.

Vorige maand verschenen er verhalen over Elya. Hem zou na een verkrachting in Dronten zijn geadviseerd geen aangifte te doen. De kamerleden Attje Kuiken (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) hebben hierover vragen gesteld.

Steun en begeleiding

In haar antwoord schrijft de staatssecretaris dat asielzoekers steun en begeleiding krijgen bij het doen van aangifte. Dat is volgens Broekers ook bij het voorval in Dronten gebeurd.

Anike Broekers-Knol kan niet zeggen hoe vaak homoseksuele asielzoekers in AZC’s slachtoffer zijn van een zedendelict. Ze stelt dat het Centrum Opvang Asielzoekers (COA) niet registreert of een slachtoffer homoseksueel is. Ook schrijft ze dat er geen sprake is van een intern onderzoek door het COA.

Beschermen

Volgens de staatssecretaris heeft het COA aandacht voor de kwetspare positie van lhbti’s in de opvang: „Er zijn diverse maatregelen om daders te straffen en slachtoffers te beschermen. Het COA geeft actief voorlichting aan bewoners dat discriminatie niet is toegestaan en treedt altijd op tegen discriminatie.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo