DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

St Jansdal zoekt extra personeel vanwege toestroom patiënten uit Flevoland

St Jansdal zoekt extra personeel vanwege toestroom patiënten uit Flevoland
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - St Jansdal herhaalt in een persbericht wat het ziekenhuis uit Harderwijk gisteren al tegen DeDrontenaar.nl zei: „We kunnen garanderen dat de polikliniek in Dronten open blijft. De zorg in polikliniek Dronten blijft gegarandeerd.” St Jansdal probeert in te spelen op de te verwachten toestroom van patiënten vanuit Flevoland. Het ziekenhuis staat open voor sollicitanten.

„St Jansdal betreurt het nieuws over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen”, schrijft het ziekenhuis in haar persbericht, „Een dergelijke situatie heeft grote gevolgen voor de inwoners van Flevoland en de medewerkers van de MC groep. Wij leven mee met medewerkers en inwoners.”

Toestroom van patiënten

„Ondanks dat de situatie op korte en langere termijn nog onduidelijk is, wil St Jansdal daar waar mogelijk helpen aan de continuïteit van zorg voor de inwoners van Flevoland”, vervolgt St Jansdal, „Op dit moment wordt een inschatting gemaakt van de te verwachten toestroom van patiënten naar Harderwijk.”

Er wordt in Harderwijk geïnventariseerd hoeveel extra personeel er op de korte en langere termijn nodig is: „Binnen St Jansdal wordt heel gericht gewerkt aan opschaling van de personele capaciteit.”

Informatienummer

Om de vragen van patiënten en sollicitanten uit Flevoland te kunnen beantwoorden, is vanaf komende maandag een speciaal informatienummer geopend: telefoonnummer 0341- 463 590.

Ook worden vanaf volgende week de meest gestelde vragen beantwoord op de website van het ziekenhuis.

MC IJsselmeerziekenhuizen