DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

SP’er stapt op uit onvrede over nieuwe burgemeester: „Geen wedstrijdje verpiesen”

SP’er stapt op uit onvrede over nieuwe burgemeester: „Geen wedstrijdje verpiesen”
Tom de Kruijff.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - SP'er Tom de Kruijff heeft besloten toch niet door te gaan als onafhankelijk gemeenteraadslid. Uit onvrede over de benoeming van burgmeester Jean Paul Gebben heeft hij zijn ontslag ingediend. De Kruijff wordt waarschijnlijk opgevolgd door Frans Rietveld.

Het raadslid heeft zijn ontslag gisteravond toegelicht in een ledenvergadering van de SP. In een brief aan de huidige burgemeester schrijft hij: „Ik kan geen geen begrip opbrengen voor de voorgedragen kandidaat-burgemeester.”

De Kruijff vindt het onbegrijpelijk dat Jean Paul Gebben door zowel de vertrouwenscommissie als de commissaris van de koning niet uit de procedure is gehaald: „De raad heeft zich hierdoor gediskwalificeerd.”

Geen chantage

Volgens Tom de Kruijff heeft de SP gedreigd met juridische stappen als hij zou aanblijven als onafhankelijk raadslid. In de fractie-app zou hij geheime informatie over de benoeming van de burgemeester hebben gedeeld.

„Ik wil het geen chantage noemen, maar ze hebben wel de druk opgevoerd op een manier die ik niet als prettig heb ervaren”, aldus De Kruijff, „Zelf heb ik geen behoefte aan een wedstrijdje verpiesen, dat is het me niet waard.”

Partij voor de Dieren

Na zijn afscheid van de gemeenteraad zegt De Kruijff zijn lidmaatschap van de SP op. Hij overweegt zich aan te melden bij de Partij voor de Dieren.

Jean Paul Gebben