DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

SP’er Peter Duvekot geeft zichzelf aan bij meldpunt voor ‘linkse indoctrinatie’

SP’er Peter Duvekot geeft zichzelf aan bij meldpunt voor ‘linkse indoctrinatie’
Peter Duvekot (SP)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - SP-fractievoorzitter Peter Duvekot is docent. Hij heeft zichzelf aangegeven bij het meldpunt van het Forum voor Democratie. Deze partij heeft leerlingen en ouders opgeroepen om aangifte te doen van ‘linkse indoctrinatie’ op scholen. Duvekot wil anderen voor zijn.

„Ik geef naar eer en geweten het vak loopbaan en burgerschap op het mbo. Daarnaast ben ik fractievoorzitter van de SP in Dronten”, schrijft Duvekot, „Deze functie gebruik ik regelmatig in mijn lessen om de lokale politiek tastbaarder te maken voor mijn studenten.”

Aanpak werkt

„Deze aanpak werkt. Ik heb leerlingen kunnen betrekken bij thema’s waar de lokale politiek over gaat en zelfs een aantal leerlingen die geen enkele interesse hebben in politiek naar een ellenlange en supersaaie raadsvergadering laten kijken.”

„Ik begrijp als ik jullie filmpje bekijk dat ik mij hiermee in een donkergrijs gebied tussen pedagogiek/didactiek en linkse indoctrinatie begeef”, aldus de SP’er, „Bij deze dan ook mijn eigen aangifte van mezelf. Het zou voor mij een heel vervelende situatie zijn als een ouder of leerling van mij zich genoodzaakt ziet om mij te verklikken. Dit is een samenleving waar ik persoonlijk niet op zit te wachten. Ik hou de eer daarom aan mijzelf.”