Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

SP sluit niet uit dat de fractie verdeeld gaat stemmen over positie wethouder

SP sluit niet uit dat de fractie verdeeld gaat stemmen over positie wethouder
Jan den Boer (SP)
Foto: © Jennifer Sauer

DRONTEN - De SP worstelt met de discussie over de positie van wethouder Dirk Minne Vis. „Als het tot een stemming komt, is het niet uitgesloten dat wij verdeeld gaan stemmen”, zegt voorzitter Jan den Boer van de tweemansfractie.

De SP heeft als enige oppositiepartij het verzoek om een interpellatiedebat over de positie van de wethouder niet ondertekend. „Wij zijn niet uitgenodigd”, is de uitleg van Jan den Boer. „Dat is niet waar, wij hebben àlle fracties uitgenodigd”, reageert Paul Vermast (GroenLinks).

Nog geen standpunt

De fractie van de SP heeft zich tot nu toe buiten de discussie over de onjuiste informatie van de wethouder over het gebruik van payroll gehouden. Jan den Boer zegt dat zijn fractie de kwestie wel degelijk hoog opneemt, maar dat er nog geen standpunt is ingenomen.

De fractievoorzitter sluit zelfs niet uit dat hij bij een eventuele stemming op een ander moment zijn hand opsteekt dan collega Chantal Sijtsma. De SP wacht de discussie in de gemeenteraad af en neemt waarschijnlijk pas een besluit tijdens een schorsing van de vergadering.

Wel/niet uitgenodigd

Volgens Den Boer is zijn fractie niet uitgenodigd om het verzoek tot een debat over dit onderwerp te ondertekenen. Hij heeft het vermoeden dat dit te maken heeft met ‘oud zeer’. Daarbij wijst hij naar de discussie over de arbeidsmarktregio, waarbij de SP bij Flevoland wilde blijven en de andere oppositiepartijen voor Zwolle kozen.

Paul Vermast ontkent dat de SP gemeden is: „We hebben het verzoek zondag rondgestuurd aan àlle fractievoorzitters om mede-indiener te zijn van het verzoek tot interpellatie. Ook aan de SP.”

Over het debat zelf zegt Vermast: „Wij geven de wethouder de kans om zijn verhaal te doen, dat lijkt me fair. Ik hoop dat de wethouder met een goed antwoord komt.”

Dossier Dirk Minne VisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo